Mirza Teletović viÅ¡e nije igraÄ Milwaukee Bucksa.

Mirza je, naime dobio odrješenje ugovora, kojeg je imao sa Bucksima.

– Zdravlje igraÄa, pa tek onda sve ostalo, rijeÄi su generalnog menadžera Bucksa Johna Horsta, koji je dodatno pojasnio situaciju:

– Milwaukee Bucksi su, od decembra proÅ¡le godine, pratili situaciju Mirze Teletovića i nakon konsultacija, odluÄili smo da u dogovoru sa igraÄem prekinemo saradnju. Cijenimo sve Å¡to je Mirza uradio za Milwaukee i naÅ¡u zajednicu, te njemu i njegovoj porodici želimo zdravlje i dug život, stoji u saopÅ¡tenju Bucksa.

Teletović je kratko rekao da je u dogovoru sa porodicom i menadžerom donio odluku da uzme pauzu do ljeta, s obzirom na to da je ova sezona uskoro i zvaniÄno gotova, nakon Äega će razmatrati ponude za nastavak karijere.

– I ja bih se htio zahvaliti Äelnicima i medicinskom stafu Milwaukee Bucksa, koji su bili maksimalno posvećeni mom oporavku i koji su se trudili da sve proÄ‘e u najboljem redu. Razilazimo se u prijateljskim odnosima. Å to se tiÄe mog oporavka, on ide jako dobro, a moje stanje prate najbolji specijalisti, kaže Teletović i dodaje:

– Moram istaknuti da moja karijera joÅ¡ nije gotova, kako se Å¡pekulisalo. U narednim mjesecima maksimalno ću se posvetiti vraćanju u formu, kako bi bio fiziÄki spreman kada se odluÄim vratiti na parket. Za sada pratim koÅ¡arku “sa parkinga”, rekao je Teletović.

(BIH.ba)