Bio je skroman, zamozatajan, za njega nije bilo nebitnih utakmica, poruÄili su prisutni na komemoraciji Sabitu Hadžiću, nekadaÅ¡njem proslavljenom koÅ¡arkaÅ¡u i treneru i selektoru Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Bio je, kako su kazali, jedan od ljudi koji su obilježili jedno vrijeme.

“Sabit je bio pa možda najduže neki Älan ‘Bosne’ jer je poslije bio i trener, kao i selektor reprezentacije BiH. Mislim da je jedan dramatiÄan dan, nije ovo vrijeme da se odlazi. Nikad mu život nije bio lagan, imao je najteži put od djetinjstva na ovamo”, rekao je Bodgan Tanjević, proslavljeni trener koji je sa koÅ¡arkaÅ¡kima sarajevske Bosne, ekipe Äiji je tadaÅ¡nji Älan bio i Hadžić, osvojio titulu prvaka Evrope 1979. godine.

Istakao je da ga “je život iznevjerio i nije mu vratio ono Å¡to je on dao životu”.

Bh. koÅ¡arkaÅ¡ka zvijezda Emir MutapÄić podsjetio je da je “cijelu igraÄku karijeru proveo sa Sabetom”.

“NaÅ¡e prijateljstvo je već 30, 40 godina. Mislim da je Sabit Hadžić osoba koja se raÄ‘a jednom u 100 godina. On je to pokazao svim svojim bićem, prema svojoj Hrasnici, Sarajevu, kao sportista svojim rezultatima, ljudskim odnosom. On je jedan od rijetkih sportista sa olimpijskom medaljom koji je ostao u Sarajevu, koji je mogao da izaÄ‘e, a nije iÅ¡ao nigdje iz Sarajeva za vrijeme rata”, pojasnio je MutapÄić.

PoruÄio je da je njegov prerani odlazak gubitak ali i obaveza da se njegovi rezultati ne zaborave.

I RoÄ‘eni Krvavac s prigodnim rijeÄima oprostio od Sabita Hadžića. Podsjetio je da ih je prije 17 godina napustio Mirza.

“Nažalost, i ti si nas napustio iznenada. Sve nas je manje, jedino se mogu nadati da si na nekom boljem mjestu”, kazao je Krvavac navodeći da jedino malo njih, njegovih saigraÄa, zna kakav je ljudina bio.

Podsjetio je na mnoge njegove uspjehe kazavÅ¡i da je “1979. godine pokorio Evropu”.

(BIH.ba)