Sarajevo je danas remiziralo bez golova sa Slobodom u susretu posljednjeg 22. kola prvog dijela sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Nakon meča je održana press konferencija, na kojoj se medijima obratio trener Sarajeva Husref Musemić, koji je tokom meča zaradio isključenje.

“Šta reći, kiks. Teško je u ovakvim uslovima bilo šta reći, a kamoli igrati. Ako ste prešli preko terena vidjeli ste na šta to liči. U ovakvim utakmicama ovo može da odluči faktor sreće. Sloboda je bila jako motivisana i borbena, mi smo pokušali nešto, ali dokle god se bude igralo na ovakvim terenima, sve je moguće. Ovdje kvalitet ne igra nikakvu ulogu, ne možete pokazati svoj kvalitet, mi ga imamo, ali šta je tu je, živimo tu gdje živimo, tako je kako je, neki drugi rezultati su isto tako, ali Bože moj, igramo još, pa ćemo se boriti”, rekao je Musemić i dodao:

“Kivan sam i ja, i ljut i nasekiran i šta sve nisam. Ne tražimo opravdanja, ali u ovakvim uslovima je teško predvidjeti bilo šta. Pokušali smo izbaciti stopera i uvesti veznjaka, ali nije išlo. Ovi uslovi gdje se igra ovakav fudbal, nemaju veze sa fudbalom. To vam ponavljam sada i ponavljat ću još milion puta. Svako može da misli šta hoće, ali ovo nema veze sa fudbalom”, završio je trener Sarajeva.

(BIH.ba)