Juventus večeras na Wembleyju protiv Tottenhama (20:45) igra revanš susret osmine finala Lige šampiona.

Prvi meč, koji je odigran 13. februara na Juventusovom stadionu, završen je rezultatom 2:2, iako je domaći tim imao dva gola prednosti i neiskorišten jedanaesterac.

Higuain je postigao oba pogotka za Juventus (2’, 9’), a unatoč tome bio je jedan od tragičara, jer je s bijele tačke na isteku prvog poluvremena pogodio prečku i propustio svom timu donijeti vodstvo od 3:1.

Tottenhamu su sjajan rezultat pred revanš osigurali Kane (35’) i Eriksen (71’).

To znači da će Juventusu večeras za prolaz dalje biti potrebna bilo kakva pobjeda, ili remi s tri ili više postignutih pogodaka, što se čini malo težom opcijom.

Od te prve utakmice, Tottenham je odigrao četiri meča, upisavši tri pobjede i remi.

Juventus je s druge strane odigrao tri i sve tri dobio.

Njegov trener Massimiliano Allegri ističe kako je najvažnija stvar ostati pozitivan.

“Ne znam kako će Tottenham igrati sutra. Moramo biti mnogo bolji tehnički nego što smo bili u prvoj utakmici, što se naročito odnosi na drugo poluvrijeme. Bit će to meč poput finalnog, jer moramo tražiti rezultat, inače ispadamo.  Stvarali smo šanse kući, moramo i sutra ovdje. Najvažnija stvar je da ostanemo pozitivni”, rekao je Allegri na sinoćnjoj press konferenciji i dodao:

“Očigledno je da ne želimo igrati produžetke jer imamo kratku klupu. Ali, kako god, sutra moramo odigrati drugačiju utakmicu.  Moramo biti smireni, tehnički bolji, strpljivi i dati sve od sebe za prolaz dalje”.

Domaćinu će večeras faliti Alderweireld i Aurier, dok kod gostiju neće biti Bernardeschija, Cuadrada i Mandžukića.

(BIH.ba)