Zrinjski u srijedu završava prvi dio domaćeg nogometnog prvenstva utakmicom u Banjoj Luci protiv Borca, a trener Blaž Slišković s nova tri boda želi osigurati broj jedan u Ligi za prvaka.

“U slučaju da završimo drugi imali bi jako težak raspored u zadnja četiri kola u doigravanju za prvaka. Da bismo to izbjegli, pokušat ćemo u Banjoj Luci osvojiti sva tri boda jer bi nam puno značilo da startamo s prve pozicije i da dvije prve utakmice u Ligi za prvaka igramo kući”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare, javlja Fena.

Uoči 22. kola Premijer lige BiH, nakon kojeg će se liga podijeliti na ligu za prvaka i ligu za ostanak, Zrinjski je prvi na ljestvici s 49 bodova, dva više od drugog Željezničara.

“S obzirom na to da se igra u terminima subotom i srijedom nismo imali previše vremena za posebne pripreme za sutrašnju utakmicu. Danas ćemo odraditi lakši trening i odmah nakon toga putujemo u Banju Luku”, dodao je Slišković.

Podatak da je Zrinjski posljednji put u Banjoj Luci sva tri boda osvojio još 2009. godine te da su “Plemići” u posljednjih sedam gostovanja kod Borca sedam puta poraženi, ne zabrinjava previše stratega Mostaraca.

“S obzirom na taj podatak, može se reći da kad Borac igra kući sa Zrinjskim da imaju određenu psihološku prednost, ali mi u ovom trenutku imamo kvalitetnu seriju od tri pobjede. Ohrabruje i zadnja utakmica sa Željezničarom gdje smo uz kvalitetu pokazali volju i želju za pobjedom. Ako tako bude u Banjoj Luci, možemo očekivati da srušimo tu tradiciju protiv Borca”, optimističan je Slišković.

Što se tiče sastava u kojem će Zrinjski zaigrati protiv Borca, Slišković kaže kako će morati mijenjati “kartonirane” Kenana Pirića i Advana Kadušića, dok će ostatak momčadi vjerojatno biti isti kao u utakmici protiv Željezničara.

Vratara Pirića zamijenit će Antonio Soldo, umjesto Kadušića zaigrat će Marin Galić ako bude zdrav, a moguće je da tu poziciji pokrije i Srđan Stanić.

“To bi otprilike bilo to. Eventualno, možda bude nekih promjene prema naprijed, ovisno o stanju terena. Pokušat ćemo igrati onako kako igramo inače, sa što je više moguće posjeda lopte. Ako teren to ne dozvoli onda ćemo pred samu utakmicu razmišljati o promjeni taktike”, zaključio je trener “Plemića”.

Utakmica Borac – Zrinjski igra se u srijedu u 15 sati.

(BIH.ba)