Nogometaši Slobode u tri kola proljetnog dijela prvenstva osvojili su četiri boda ili 50 posto od mogućih. Neplanski gubitak su dva boda protiv Borca.

Uoči gostovanja Sarajevu, trener Slavko Petrović rekao je da se mogu nadati povoljnom rezultatu ukoliko ponove igru kao protiv Željezničara.

“Igramo zadnje kolo uoči play offa, odnosno, play-outa i čeka nas teško gostovanje. Sarajevo nije najbolje startalo u drugom dijelu sezone, ali se vraćaju na pobjednički kolosijek”, kazao je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare, javlja Fena.

Protiv Željezničara je Sloboda pokazala, kaže trener Tuzlaka, da ne treba nikoga da se plaši i da ne treba da se skriva.

“Na Grbavici smo izašli ofanzivno i ako nametnemo naš stil Sarajevu, onda će to slično izgledati. Od prve minute bit ćemo agresivni i ići ćemo na ofanzivnu igru koja može da nas krasi. Nadam se da će i teren biti u malo boljem stanju nego što je sad bio protiv Borca, tako da i moji igrači mogu pokazati više”, naglasio je Petrović.

Sloboda će protiv “bordo” tima nastupiti bez Darka Todorovića, koji je “zaradio” šesti žuti karton, ali je dobro što se u tim vraća kapiten Perica Ivetić.

Nema ništa od novih igrača, Ivora Weitzera i Thomasa Ulimwengua, ali se “coach“ nada da će moći nastupiti već na startu play-outa protiv GOŠK-a.

“Respektujemo ekipu Sarajeva, igraju jako dobar nogomet, ali i njima je otežavajuća okolnost težak teren. Nadam se da će utakmica biti slična onoj protiv Željezničara. Sigurno će naša igra biti bolja nego protiv Borca”, poručio je Petrović.

Strijelac dva gola za “crveno-crne” u tri proljetna kola, Anel Husić, nada se dobrom rezultatu na sutrašnjoj utakmici.

“Kao što šef kaže, ne trebamo se nikoga plašiti. Pokazali smo u minule tri utakmice koliko možemo i ako zalaganje bude do zadnje minute kao do sada, dobar rezultat ne bi trebao doći u pitanje. Nadam se da će nas i sreća malo poslužiti”, rekao je Husić.

Sloboda će poslije današnjeg treninga (15 sati), odmah krenuti za Sarajevo.

Utakmica 22. kola Premijer lige Sarajevo – Sloboda igra se sutra od 15 sati.

(BIH.ba)