Nogometaši Slobode danas su u teškim uslovima obavili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice s Borcem, jer je na glavnom terenu mehanizacija radila na uklanjanju snježnih nanosa i pripremi igrališta za sutrašnju utakmicu s Banjalučanima, javlja Fena.

Trener Slavko Petrović rekao je da zbog iznimno oštrih zimskih uvjeta nije sigurno da će uopće moći obaviti trening, ali su popodne ipak odradili planirane obaveze na pomoćnom igralištu Tušnja.

Glavni teren jutros je bio prekriven snijegom i odmah ujutro krenulo se s čišćenjem. Mehanizacija i osoblje stadiona do večernjih sati radili su na uklanjanju snijega koji je tokom noći dobio ledenu pokoricu.

“Bit će sve spremno za utakmicu s Borcem, izuzev ako u toku noći ne bude novih padavina”, izjavio je za Fenu Dževad Šećerbegović, direktor JU “Gradski stadion Tušanj”.

Koliko god da je teren pripremljen za utakmicu, sigurno je da će uslovi za igru biti teški, a zbog niskih temperatura sigurno je da ni posjeta duelu starih nogometnih rivala neće biti velika.

Utakmica Sloboda – Borac igra se sutra od 14.30 sati.

(BIH.ba)