Košarkaška selekcija BiH je večeras u Sarajevu u meču trećeg kola kvalifikacija za SP u dramatičnoj završnici savladaal Belgiju rezultatom 72:70.

Selektor naše selekcije Duško Vujošević zahvalio se publici na navijanju te dao svoje viđenje večerašnjeg duela:

“Ova utakmica je imala veliki značaj za oba tima. Mi smo ostali bez povrijeđenog Kikanovića, koji je imao gust raspored prije dolaska ovdje, a povrijedio nam se i Milošević. Izuzetno cijenim Belgiju, koja je imala odlične susrete i na Europskom prvenstvu. Dobro smo počeli utakmicu, kontrolisali smo rezultat, međutim u nastavku smo napravili seriju pogrešaka. Ipak, Musa i Gordić su vezali nekoliko poena i uspjeli smo se vratiti. Imamo mnogo toga za analizirati, ali moramo biti sretni zbog pobjede i popraviti greške. Hvala publici koja nas je podržala, ali reprezentativni nivo mora biti veći. Moram da kažem da ne smijemo biti smješteni u hotelu, koji nema grijanje. To povećava rizik od povreda i bolesti i to nije za reprezentativni nivo”, kazao je Vujošević i prokomentarisao naredni susret protiv Rusije:

“Rusi su jaka ekipa i favorit. Ipak, mi idemo pokušati pobjediti taj meč. Večeras smo postigli malo trojki, a Belgijanci su nas “natjerali” na to. Za mene je Halilović igrač utakmice. Musa je bio dobar i on još mora da radi kako bi postao igrač. Izuzetno je važno što se Buza vratio u reprezentaciju”.

BiH če 25. februara gostovati u Permu selekciji Rusije.

(BIH.ba)