Željezničar će u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Admir Adžem i prvotimac Siniša Stevanović.

“Sutra nas očekuje ekipa Slobode koja je u zimskom prelaznom roku pretrpila mnogo promjena. Pobijedili su Mladost, te će rasterećeni doći na Grbavicu da pokvare naše planove, a to su da osvojimo nova tri boda kako bi se zadržali na vrhu tabele”, rekao je Adžem i nastavio:

“Imali smo dosta problema što se tiče trenažnog procesa, no nadam se da smo sve to prevazišli i da ćemo spremni ući u sutrašnju utakmicu gdje će jako bitno biti pokazati karakter, volju i htijenje što je presudna stvar. Imamo malih problema sa Stojanom Vranješom, danas ćemo vidjeti kakva je situacija sa njim. Žerić ima povredu prepona, ostali su spremni za sutrašnju utakmicu”.

Stevanović nije htio ništa najavljivati, ali je baš kao i Adžem istakao kako je cilj pobjeda.

“Sloboda je jako nezgodna ekipa što se pokazalo u posljednjih nekoliko susreta. Ništa ne bih najavljivao jer kad god sam nešto najavio desilo se suprotno. Svi smo profesionalci i želimo pobjedu. Uvijek imamo maksimalan cilj, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti šta će biti. Prošli smo pripreme i mislim da smo svi spremni za utakmicu sa Slobodom”, rekao je Stevanović.

Utakmica se igra sutra u 14:30 sati, a prodaja ulaznica počinje u 10 sati u Fan shopu FK Željezničar.

(BIH.ba)