U maju ove godine navršit će 21. godinu, već dugo je u mladoj reprezentaciji BiH, a dolaskom Roberta Prosinečkog na “kormilo” bh. reprezentacije pozvan je među “zmajeve” koji su odigrali prve utakmice u ovoj godini, protiv SAD-a i Meksika, javlja Fena.

Nogometaš Darko Todorović jedna je od uzdanica tuzlanske Slobode, a po mnogima i budući stalni reprezentativac velikog potencijala. Dobar dojam ostavio je na „američkoj turneji“, kada je Prosinečki pozvao igrače iz Premijer lige.

“Nekoliko puta me selektor pohvalio za angažman na utakmicama sa SAD-om i Meksikom. Za mene je velika čast što sam bio u reprezentaciji. Mislim da smo ostavili dobar utisak, bez obzira na to što nijednu utakmicu nismo pobijedili. Dokazali smo da u Premijer ligi ima dobrih igrača, a osobno se nadam pozivu u najbolju vrstu i ubuduće”, u razgovoru za Fenu rekao je Todorović.

U Slobodi je od pionirskih koraka, unazad dvije sezone “betonirao” je poziciju na desnom boku. Pun je snage i optimizma što će mu trebati u subotu kada se Tuzlaci sastaju sa Željezničarom.

Nekada su ova dva tima igrala derbije, a sada Željo juri naslov prvaka, a Sloboda vodi borbu za opstanak. Todorović se ne plaši protivnika i smatra da njegov tim nije bez izgleda, pogotovo nakon dobre igre i pobjede protiv Mladosti.

“Ne sumnjam da će utakmica biti zahtjevna. Vremenske prilike su takve da će teren biti težak, ali potpuno smo spremni za sva iskušenja”, kaže mladi tuzlanski nogometaš.

Trener Slavko Petrović je u Slobodi prvu utakmicu s klupe u prvom dijelu sezone vodio protiv Željezničara i Tuzlaci su slavili 1:0.

Todorović kaže da njegov tim ide rasterećeno protiv „plavih s Grbavice“, ali to ne znači bez motivacije.

“Želimo ostvariti povoljan rezultat, a to u ovoj prilici znači sve osim poraza. Priželjkujem remi, mada ćemo ići na pobjedu, pogotovo što u odnosu na sastav od subote nema povrijeđenih i „kartoniranih“ igrača. Lideru ćemo se suprostaviti u kompletnom sastavu i veoma jako”, zaključio je Todorović za Fenu.

(BIH.ba)