Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH i prvotimac Juventusa izjavio je da očekuje neizvjesnu borbu za titulu između njegovog kluba i Napolija do samog kraja sezone u Seriji A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napoli trenutno ima bod više od šesterostrukog uzastopnog šampiona Italije, a do kraja je ostalo da se odigra još 13 kola. Pjanić je naglasio da “stara dama“ neće tako lako dozvoliti da se njena dominacija u Italiji prekine.

“Bit će to neizvjesna borba za titulu između nas i Napolija do posljednje utakmice. Za sada smo korak iza njih, tako da moramo ići polako utakmicu po utakmicu. Poslije toga, Napoli će nam morati doći u goste, a naše će biti da znamo odgovoriti na taj izazov”, rekao je Pjanić za italijanske medije i dodao:

“Izlazimo iz komplikovanog perioda, u kojem smo imali mnogo gostujućih utakmica, ali smo ostvarili dobre rezultate. Ipak, najvažnije je da svi budemo spremni 100 posto. Nadamo se da će se uskoro oporaviti svi igrači i da ćemo sa kompletnim timom, kako ni nam bilo lakše u završnici sezone u sva tri takmičenja”.

Pjanić je ove sezone u dresu Juventusa odigrao 30 takmičarskih utakmica i postigao pet golova.

(BIH.ba)