Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas sa delegacijom Fudbalskog saveza BiH u kojoj su bili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, a razgovarali su o planovima u vezi sa korištenjem stadiona Bilino polje i Trening centra FS BiH.

Prema ranijim sugestijama UEFA i FS BiH, stadion Bilino Polje trebao bi povećati svoje kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta. Taj bi se plan ostvario rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine.

Grad Zenica spreman je FS BiH predložiti da Bilino polje bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje.

– Spremni smo djelimično i sufinansirati rekonstrukciju stadiona, sve kako bi se utakmice reprezentacije BiH i ubuduće igrale u našem gradu. Svim svojim kapacitetima smo na raspolaganju NS/FSBiH, UEFA-i i FIFA-i, i mislim da Bilino polje i Zenica, zbog svog položaja, izgrađenog Trening centra, ali i tradicije, trebaju biti među prvim opcijama za buduće projekte, rekao je gradonačelnik Kasumović, saopćeno je nakon sastanka.

Saznajemo kako Fudbalski savez BiH u planu ima i izgradnju još jednog terena u sklopu Trening centra u Zenici, što su u Gradu Zenica spremni uvrstiti u novi gradski regulacioni plan.

(BIH.ba)