Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, proteklog vikenda boravio je Udinama, gdje je pratio meč između Udinesea i Rome.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

“Upravo sam se vratio iz Udina, gdje sam gledao Džeku i Romu. Sad idem dalje na ove utakmice, da odgledam šta je najbolje. Ne možemo sve obići, ali ću pokušati što više”, rekao je Prosinečki u razgovoru za BIH.ba

Okupljanje 20. marta

Kako kaže, ovih dana planira obaviti razgovore sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem oko njihovog mogućeg povratka u reprezentaciju.

“Ovih dana planiram razgovarati i s Lulićem i Ibiševićem. Vjerovatno ću ići u Munchen gledati utakmicu između Bayerna i Herthe, pa možda se upravo tu vidim s Ibiševićem”.

Od predstojećih prijateljskih utakmica s Bugarskom i Senegalom, koje nas očekuju u martu, Prosinečki očekuje prije svega dobre provjere.

“Cilj je da se okupimo prvi put. Bit će to dvije dobre utakmice, jer su i Bugarska i Senegal dobri protivnici. Bit će tu i nekih novih igrača”, poručio je Prosinečki i otkrio kako će se naš tim okupiti u Bugarskoj 20. marta.

Jakupović budućnost nogometa

Prokomentarisao nam je i slučaj Arnela Jakupovića, 19-godišnjeg napadača Juventusa, koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, a koji bi u budućnosti mogao zaigrati za naš seniorski tim.

“Ići ću u Torino radi Pjanića, pa ću vidjeti i kakva je situacija s Jakupovićem. On je sigurno budućnost nogometa, a sad je pitanje da li bi htio igrati za nas”.

Prosinečki nam je ekskluzivno otkrio i da je potvrđena prijateljska utakmica sa Španijom 6. novembra.

Prije toga Zmajevi će u u junu igrati s Južnom Korejom, a od te utakmice Prosinečki također očekuje dobru provjeru.

“Bit će to jedna prava utakmica. Južna Koreja je na Svjetskom prvenstvu i to im je zadnja provjera. Nama to svakako odgovara, a što je dug put, to ćemo lako. Imat ćemo dovoljno vremena da se prilagodimo, tako da nas, sve u svemu, čeka jedan zanimljiv meč”, dodao je na kraju Prosinečki.

(BIH.ba)