Kapiten bh. reprezentacije, Edin Džeko (31), vjeruje kako Roma može eliminisati Shakhtar u osmini finala Lige šampiona.

Prva utakmica između ove dvije ekipe igra se u srijedu u Ukrajini.

“Shakhtar ima tehnički odlične igrače, ali je odigrao samo jednu utakmicu poslije zimske pauze, zbog čega bi fizički mi trebali imati prednost. Moramo dati sve od sebe i maksimalno iskoristiti situaciju”, istakao je Džeko, prenosi Football Italia.

Ukrajinski tim je završio na drugom mjestu grupe F ispred Napolija, a uspio je savladati i Manchester City.

“Uz Liverpool i sada Wigan, Skahtar je jedini tim koji je pobijedio Manchester City ove sezone, a izabranici Pepa Guardiole su najbolji u ovom trenutku. Ovaj duel će biti riješen nakon 180 minuta, a ne 90, tako da moramo razmišljati na takav način”, rekao je Džeko i nastavio:

“Ne znam je li igranje prve utakmice u gostima prednost ili nije, jer smo se mučili s postizanjem golova na domaćem terenu. Imamo igrače s iskustvom igranja u Evropi. Nisam to samo ja, već i Daniele De Rossi i Aleksandar Kolarov. Znamo šta nam je činiti”.

Roma je s druge strane bila pobjednik grupe C, ostavivši iza sebe momčadi Chelseaja i Atletico Madrida.

“Imali smo veoma snažnu grupu i niko nije mislio da možemo pobijediti Chelsea ili ostaviti Atletico Madrid iza sebe. To znači da smo uradili dobar posao. Ovo je velika prilika za sve nas, igrače, klub i navijače, da idemo naprijed”.

Džeko na kraju dodaje kako nije važno ko će postizati golove i asistirati, već da tim pobjeđuje.

“Roma je klub koji treba igrati u Ligi šampiona svake sezone. Moramo dobro raditi u naredna tri mjeseca, nije važno ko će postizati golove i asistirati. Svi kao jedan moramo pomoći Romi da pobijedi”.

(BIH.ba)