Turski velikan Galatasaray u posljednje vrijeme bilježi nezavidne rezultate u šampionatu Turske. Nakon pobjede u derbiju protiv Fenerbahcea očekivalo se da će momčad koju predvodi Roberto Mancini vratiti u borbu za titulu prvaka Turske, no doživjeli su dva uzastopna poraza.

Prvo je Sivaspor bio bolje rezultatom 2:1, a zatim je večeras ekipa Kasimpase sa visokih 0:4 demolirala Galatasaray. Trenutno se nalaze na 3. poziciji sa bodom manje od drugoplasiranog Besiktasa i čak 13 bodova zaostatka za liderom Fenerbahceom. Uz to važna činjenica jeste da Besiktas i Fener utakmicu 30. kola Super lige igraju u međusobnom duelu.

Galata za koju nastupa naš reprezentativac Izet Hajrović je iz Lige prvaka ispala u osmini finala od Chelsea, a pozitivna stvar jeste plasman u finale Kupa Turske gdje će se za titulu boriti protiv Eskisehirspora.

Posmatrajući situaciju Hajrovića u timu Galate možemo vidjeti da je stanje dosta zabrinjavajuće. Do početka Svjetskog prvenstva je ostalo još nešto manje od dva mjeseca, a Hajrović u dosta utakmica tokom sezone uopšte ne konkuriše za nastup.  Tako je bilo i večeras u porazu od Kasimpase.

Transferom iz Grasshoppersa u Galatasaray očekivalo se da će unijeti dodatnu dozu eksplozivnosti i kreativnosti u ovoj turskoj momčadi. Ipak, prvih mjesec dana je čekao na radnu dozvolu, a zatim je uslijedio odličan debi uz postignuti gol. Kako je vrijeme odmicalo tako je i Hajrović išao u dosta promijenjivom ritmu. Jedan od razloga je svakako i Mancinijevo forsiranje stalne rotacije igračkog kadra.

Od posljednjih 5 mečeva, dva puta nije bio uvršten na spisak igrača, dok se dva puta našao u ulozi startera ali je bivao zamijenjen nakon otprilike sat vremena igre. Također u jedanput je u igru ušao u 80. minuti meča.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da se nadamo kako će Hajrović u završinici takmičenja provoditi dosta više vremena na terenu kako bi bio što spremniji za nastup na Mundijalu.

(Reprezentacija.ba)