Početkom januara BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala napravila je spisak najboljih mladih igrača Premijer lige BiH.

Mjesec dana kasnije, njih četvorica od šestorice, napravili su neke od najvećih transfera u historiji Premijer lige BiH.

Luka Menalo (21) iz Širokog Brijega prešao je u Dinamo Zagreb, a spominje se iznos od 1.400.000 KM. Luka će u Širokom ostati do jula.

Besim Šerbečić (19) iz Radnika je prešao u norveški Rosenborg za iznos od oko 1.000.000 KM.

Vladan Danilović (18) još uvijek je u Borcu, ali je banjalučki klub prodao jednoj agenciji prava za njegov transfer u iznosu od 1.000.000 KM. Borac će napustiit na ljeto.

Marijan Ćavar (19) iz Zrinjskog je otišao u njemački Eintracht Frankfurt. Navodno transfer je vrijedio oko 400.000 KM.

BIHscout.ba je kao najbolje mlade igrače domaćeg prvenstva još izdvojio Stjepana Lončara (Široki Brijeg, 21) i Darka Todorovića (Sloboda, 20) koji su obojica debitovali za reprezentaciju BiH na američkoj turneji i koji će uz dobre igre koje pružaju u dresu mlade reprezentacije BiH vrlo uskoro svoju adresu zamijeniti nekom u zapednoj ili sjevernoj Europi.

Za nadati se kako će klubovi koji su doveli naše igrače nastaviti sa njihovim pažljivim daljnjim razvojem, onakvim kakve su imali u svojim sredinama.

(BIH.ba)