Danas su i Italiji odigrane utakmice 34. kola Serie A u okviru čega je Lulić sa ekipom Lazija na svom terenu dočekao momčad Torina.

Nebeskoplavi su dobro otvorili susret i pred kraj prvog poluvremena stigli do vodstva od 1:0 golom Maurija. Nekoliko minuta nakon odmora gosti preko slovenskog internacionalca Kurtića dolaze do poravnanja rezultata.

No u 61. minuti dosuđen je penal za domaće, a precizan egzekutor je bio Candreva koji svojim golom dovodi Lazio u novo vodstvo. Golovima na "Olimpico" stadionu tu nije bio kraj. Svega šest minuta kasnije Torino je preko Tactisidisa ponovo vratio stvari na početak, 2:2.

Desetak minuta prije kraja meča Novaretti zarađuje drugi žuti, odnosno crveni karton što dodatno otežuje posao domaćoj ekipi. Zatim je uslijedio šok za domaće navijače kada je Immobile minut prije isteka regularnih 90 zatresao mrežu "Rimljana" za vodstvo gostiju od 2:3.

U sudijskoj nadoknadi Candreva drugim golom na meču postavlja konačnih 3:3. 

Naš reprezentativac Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta, a u prvom poluvremenu je zaradio žuti karton. Pjanićeva Roma večeras gostuje kod Fiorentine.

(Reprezentacija.ba)