Ekipa Juventusa, za koju nastupa naš Miralem Pjanić, večeras će od 20,45 sati u Torinu igrati prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv engleskog Tottenhama.

Ovo će biti prvi duel u europskim takmičenjima između Juventusa i Tottenhama.

I jedni i drugi u sjajnoj formi

Juventus je trenutno drugi u italijanskoj Seriji A (zaostaje bod za prvoplasiranim Napolijem), a ostvario je čak 11 pobjeda u nizu u svim takmičenjima.

Nevjerovatan je podatak da su izabranici Massimiliana Allegrija primili samo jedan gol u posljednjih 16 susreta (pobijedili 14 mečeva te dva puta remizirali, posljednji put izgubili od Sampdorije 19. novembra 2017. godine).

S druge strane, Tottenham zauzima peto mjesto u engleskom Premiershipu i do kraja sezone borit će se za plasman u Ligu šampiona.

Tim iz Londona ne zna za poraz već 12 utakmica (sva takmičenja) i sigurno da s puno otpimizma stiže u Torino po povoljan rezultat (posljednji poraz doživjeli od Mancester Cityja 17. decembra 2017. godine).

Pjaniću prijeti suspenzija

Juventus će večeras biti bez povrijeđenih Matuidija, Cuadrada, Howedesa, Barzaglija, Lichtsteiner i Dybale, koji je ponajbolji igrač aktuelnog prvaka Italije.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić najvjerovatnije će igrati od prve minute, a jedini je igrač svoje ekipe kojem prijeti suspenzija u slučaju žutog kartona.

Miralemu će ovo biti 60. utakmica u europskim takmičenjima (55 odigrao u Ligi šampiona, četiri u Europa ligi) u kojima je postigao 10 golova i ubilježio osam asistencija (sve Liga šampiona).

S druge strane, Tottenhamu će jedino nedostajati belgijski defanzivac Alderweireld.

Mogući sastavi:

Juventus: Buffon, De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Sturaro, Douglas Costa, Higuain, Mandžukić

Tottenham: Lloris, Trippier, Sánchez, Vertonghen, Son, Dembélé, Dier, Davies, Eriksen, Alli, Kane.

Meč Juventus – Tottenham sudit će Felix Brych iz Njemačke.

(BIH.ba)