Svojim fantastičnim igrama u turskom Konyasporu Deni Milošević (22) nametnuo se kao jedan od igrača koji bi u reprezentaciji mogao nadomjestiti nedostatak kreatora igre kakav fali još od odlaska Zvjezdana Misimovića.

Bivši reprezentativac Belgije i mlade reprezentacije BiH ove sezone jedan je od najstandardnijih igrača turskog kluba za koji je odigrao 29 mečeva.

Razgovarao: Admir Vatreš, BIH.ba

Konyaspor za razliku od prošle sezone u kojoj je osvojio Kup i Superkup ove nema najbolje rezultate. Zbog igračkih i trenerskih promjena ekipa poslije 20 odigranih kola zauzima 19. poziciju u Superligi sa 17 osvojenih bodova.

Vjeruje u opstanak

Dok se nalazi u karantinu pred utakmicu Kupa Turske protiv Galatasaraya u razgovoru za portal BIH.ba Milošević je govorio o uzrocima loših rezultata Konyaspora, svojim igrama, a dotakao se i našeg državnog tima.

“Otišla su nam tri glavna igrača, kao i trener. Sigurno da nije bilo lako, ali dolaskom novog trenera Ozdileka sve ide na bolje. Imamo dobru igru, doveli smo u ovom prijelaznom roku dobra pojačanja i mislim da ćemo se na kraju spasiti”, rekao nam je Milošević.

Iako je njegova prirodna pozicija “desetka”, u dosadašnjem dijelu sezone je zbog nedostatka pravih napadača većinu utakmica igrao kao najistureniji igrač.

Najbolje se snalazi na poziciji “desetke”

Tvrdi kako će mu sada biti mnogo lakše, jer su u klub stigli Adis Jahović i Samuel Eto'o.

“Najbolje se osjećam u ulozi desetke. Mada mogu isto igrati i po lijevoj i desnoj strani. Naravno da će mi biti lakše sada kako su Jahović i Eto'o stigli, pošto sam igrao špica, što nije moja prava pozicija. Puno sam dolazio, tražio lopte nisko, pa mi je to stvaralo dosta problema, jer ih nisam imao kome dati naprijed”.

Uporedio nam je tursku ligu s belgijskom, gdje je proveo nekoliko godina igrajući za Standard Liege i Waasland-Beveren.

“Slične su lige. Ima dosta duela i u Belgiji i Turskoj. Mada je turska liga dosta napredovala, pa čak i prevazišla belgijsku, pošto se puno ulaže. Napravili su stadione, dovode dobre igrače, što možemo vidjeti na primjerima klubova poput Besiktasa…”.

Zaslužiti poziv

Kaže kako ga trenutno interesuje samo Konyaspor i da ne razmišlja o promjeni sredine.

“Ne razmišljam puno o nastavku karijere. Razmišljam o klubu, da se spasimo i dobro odigramo ovaj drugi dio sezone, pa ćemo vidjeti šta će biti poslije. Imam još jednu godinu ugovora s Konyasporom”.

Deni Milošević

Zbog dresa BiH bez razmišljanja je odbio Belgiju za čije je sve selekcije igrao. Nastupio je šest puta za U21 BiH, ali tadašnja generacija se nije uspjela nametnuti A reprezentaciji. Baždarević ga je pozvao za Kipar i Gibraltar, ali nikada nije dobio priliku da zaigra. Milošević se nada kako će se stvari sa novim selektorom promijeniti.

“Fokusiran sam na igre u Konyasporu, a ako zaslužim poziv novog selektora, bit ću sretan jer cijeli život sanjam da nastupim za Bosnu i Hercegovinu. Naravno, ako budem dobro igrao i ako ekipi bude dobro išlo. Do mene je da se dobro pokažem, a poslije je do selektora hoće li me pozvati ili neće”, rekao je za kraj Milošević, koji je ove sezone za Konyaspor upisao četiri gola i dvije asistencije, a kojeg svi jedva čekamo vidjeti u dresu reprezentacije BiH.

(BIH.ba)