Juniori Željezničara danas će od 16 sati na Grbavici ugostiti Atletico Madrid u utakmici 16-finala Lige Šampiona za mlade.

Da biste shvatili o kakvom se takmičenju radi, najbolje je napisati kako su uz Željezničar i Atletico u ovaj krug takmičenja dospjeli još Real Madrid, Manchester United, Monaco, Inter, PSG, Ajax, Feyenord, Nitra, Spartak, Sporting Lisabon, Salzburg, Molde, Krasnodar i srbijanski Brodarac.

Milioni eura na računima škola pomenutih klubova očigledno do sada nisu impresionirali Željine juniore pa su ranije iz ovog takmičenja već izbacili bogate Ludogorets i Lokomotivu.

Fudbaleri Željezničara u startu su već bolji i jači od Atletica, jer su do elitnog europskog nivoa došli uz puno više prepreka i problema nego li njihove španske kolege. Fudbalski uslovi u Španiji pomažu razvoju fudbalera, dok ovi u Bosni i Hercegovini predstavljaju prepreku razvoja fudbalera. A gdje su još siromaštvo i drugi problemi koje u životu imaju svi bh. građani i koji su do sada uništili mnoge velike karijere.

I zato su Željini dječaci pobjednici i prije početka ove utakmice, a danas na Grbavici treba da se u potpunosti opuste na terenu i uživaju u onome što najbolje znaju raditi – igrati fudbal.

UEFA Liga Šampiona za mlade, Želježničar – Atletico Madrid, srijeda 7. februar u 16,00 sati, stadion Grbavica.

Prijenos utakmice je na ARENA SPORT kanalu, ali dođite na Grbavicu s obzirom da se ne igra revanš i da današnja utakmica odlučuje ko ide dalje…

(BIH.ba)