Juniori Fudbalskog kluba Željezničar sutra će na stadionu “Grbavica” odmjeriti snage sa madridskim Atleticom, u susretu omladinske Lige prvaka, javlja Fena.

U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, tako da će odluka o plasmanu među najboljih 16 ekipa starog kontinenta biti donesena u sutrašnjem meču. Izabranici trenera Omera Joldića vrijedno su se pripremali za meč protiv španskog rivala, a ekipi su se priključili i igrači koji su se pripremali sa seniorskim timom u Antaliji.

Joldić je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da je zadovoljan stanjem ekipe i obavljenim pripremama.

“Pripremamo se od decembra 2017. godine a dio priprema obavili smo u Makarskoj, gdje smo imali priliku uvježbati neke stvari. Znamo dosta o protivniku, igraju agresivno na sredini terena. Drago mi je što su nas zaobišle povrede, a teren bi također trebao biti u dobrom stanju. Ljudi u klubu su dali sve od sebe da obezbijede uslove”, rekao je Joldić.

Ističe da želi smanjiti pritisak na svoje igrače što je više moguće, te da će Željezničar pokušati iskoristiti slab defanzivni skok Atletica.

“Slabija strana Atletica je defanzivni skok, a mi smo u tom segmentu dosta dobri i pokušat ćemo to iskoristiti. U pripremnim utakmicama smo postigli dva gola iz prekida”, objasnio je Joldić.

Kapiten Željezničara Amir Velić rekao je da on i njegovi saigrači poštuju ekipu Atletica, ali da se taj respekt neće vidjeti na terenu.

Joldićev pomoćnik Senad Žerić pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže mladi tim Željezničara.

Utakmica Željezničar – Atletico će biti odigrana sutra na stadionu “Grbavica” s početkom u 16 sati.

(BIH.ba)