Nakon deset godina vrijednog rada monografija “Bordo vremeplov” posvećena FK Sarajevo uskoro će ugledati svjetlo dana. Autor Semir Zilić kaže kako bi ovu knjigu u svom domu trebao imati svaki navijač FK Sarajevo.

“Monografija “Bordo vremeplov” na 492 stranice, uz preko 300 autentičnih fotografija, donosi priču o svim bitnijim dešavanjima u FK Sarajevo, kao i precizne izvještaje sa svih 2.370 odigranih zvaničnih utakmica u periodu od osnivanja kluba, a zaključno sa posljednjom utakmicom takmičarske sezone 2016. / 2017.” govori Zilić.

Kroz kompletnu knjigu, pojedinačno su predstavljeni svi fudbaleri i treneri koji su dali svoj lični doprinos u stvaranju historije ovog kluba, kao i priču o neizostavnim segmentima koji čine FK Sarajevo, a to su Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“, navijači FK Sarajevo, Akademija FK Sarajevo i Škola fudbala „Asim Ferhatović Hase“

Rrecenzenti knjige su tri proslavljena fudbalera Sarajeva iz tri različite epohe klupske historije: Vahidin Musemić, najbolji strijelac prve šampionske generacije iz 1967. godine, Mehmed Janjoš, standardni prvotimac druge šampionske generacije iz 1985. godine i Emir Obuća, najbolji strijelac četvrte šampionske generacije iz 2007. godine.

Planirani tiraž monografije je 500 primjeraka, a u zavisnosti od broja narudžbi, te pozitivnog odgovora potencijalnih sponzora i pokrovitelja ovog projekta, moguće je da isti bude i uvećan.

“Narudžbu možete izvršiti putem Facebook stranice, telefona 061 398 495 ili maila hz.semir@gmail.com, a plaćanje bi se vršilo prema dogovoru. Cijena je 100 KM” poručuje autor Semir Zilić.

(BIH.ba)