Robert Prosinečki (49) danas je u Zenici predstavio svoj stručni štab, te govorio o predstojećim utakmicama protiv SAD i Meksika.

“Jučer smo obavili prvi trening, a danas ćemo drugi. Jedan igrač  (Besim Šerbečić) je napustio kamp, jer će potpisati ugovor s inostranim klubom i on neće putovati u SAD. Od ostalih fudbalera, danas će otpasti još jedan, s obzirom da vodimo 18 igrača i dva golmana. Medunjanin i Kvržić će nam se pridružiti u SAD-u, a Šehić u Istanbulu”, kazao je Prosinečki i prokomentarisao kvalitet U21 reprezentativaca, koji konkurišu za ove duele:

“Imamo talentovanu mladu selekciju. To predstavlja budućnost bh. fudbala. Bez obzira na to koliko je nezgodno zbog termina, ova turneja će dobro doći. Prije svega zbog mlade reprezentacije, koja će imati kvalietnu provjeru, ali i da vidimo kvalitet igrača iz domaćeg prvenstva. Vjerujem da će momci dati sve od sebe. Mene ne zanima da li je neko star ili mlad, već samo onaj igrač koji ima kvalitet. SAD će igrati s igračima iz domaćeg prvenstva, dok će Meksiko biti malo jači”,

Naša reprezentacije će u srijedu (24. januar) saznati protivnike u Ligi nacija, a žrijebu će prisustvovati i Prosinečki.

“Sve reprezentacije su atraktivne i jake. Bit će to zanimljivo takmičenje. Svaki susret ćemo igrati u najjačem sastavu. Igrat ćemo ozbiljno svaki meč i pokušati izboriti nastup na Europskom prvenstvu kroz Ligu nacija”. riječi su Roberta.

Ovih dana se u medijima spominju infromacije o tome da se pojedini igrači već nude da igraju za Zmajeve.

“Ne bih o imenima, prvo ćemo morati da li su istinite informacije, a onda i kvalitet tih igrača. Ima igrača koji žele da igraju za BiH iz jako ozbiljnih liga. Da li je to razlog zbog mog dolaska ili ih prije toga nisu vidjeli, ne znam. Sigurno je da ćemo ih otići pogledati i popričati s njima da vidimo jesu li oni igrači za nas”, naglasio je selektor našeg tima.

Foto: BIH.ba

Novinare je zanimalo i da li će se bh. reprezentativci ostati u Zeniic tokom priprema za kvalifikacione mečeve i utakmice Lige nacija.

“Pripreme će biti ovdje u našem kampu. Koliko god neko mislio da je ovdje monotono, mi smo se došli pripremati. Imamo sve uslove koji su nam potrebni. Imamo mir koji nam je bitan”, poručio je Prosinečki.

BiH će u narednom periodu igrati još prijateljskih utakmica.

“Sačekat ćemo žrijeb da odlučimo protiv koga da igramo u prijateljskim utakmicama. U mojim planovima je i da jednu utakmicu odigramo u BiH”. zaključio je Prosinečki.

(BiH.ba)