Robert Prosinečki od danas okuplja igrače u Zenici na pripremama Zmajeva za američku turneju.

– Veseli me što imamo dvije jake i dobre provjere u Americi. Imamo problema sa povredama, pa ćemo već danas vidjeti sa čim raspolažemo. Treninzi u naredna tri dana će poslužiti da upoznamo sve igrače, kako iz Premijer lige, tako i iz mlade reprezentacije i da na kraju vidimo ko će putovati u Ameriku. Moram reći da mi je Vinko Marinović pomogao oko sastavljanja tima. – rekao je Robert Prosinečki na obraćanju medijima u Trening centru reprezentacije BiH u Zenici.

– Hoću sve igrače da vidim na djelu, tako da će svi dobiti šansu. – poručio je Prosinečki koji će osim treninga i kroz razgovor sa igračima pokazati kakvu igru želi nametnuti u reprezentaciji BiH.

Foto: BIH.ba

Novinare je zanimalo ima li selektor u vidu neke nove igrače.

– Imam pozive od puno igrača iz dobrih klubova koji se žele priključiti reprezentaciji BiH. Razmišljamo o mnogo igrača, nadam se da će biti novih mlađih igrača koji mogu biti zamjena za igrače koje imamo, jer bude puno povreda, kartona itd. Širina igračkog kadra nam je vrlo bitna. – zaključio je Prosinečki.

Selektor BiH je istakao kako trening centar u Zenici ispunjava sve potrebe reprezentacije, te da planira obići sve stadione u državi.

(BIH.ba)