Marijan Ćavar sa svojih 19 godina danas je iz Zrinjskog prešao u njemački Eintracht iz Frankfurta. Zahvalio se menadžeru, treneru, navijačima, prijateljima i porodici i poručio “Ja ću sada dati sve od sebe!”.

Ne dešava se svaki dan da igrač iz Premijer lige BiH, posebno 19-godišnjak, pređe u Bundesligu, pa je sigurno kako je Ćavar u Eintracht prešao zbog svoje kvalitete i strpljivih poteza u karijeri.

Kao dijete mostarskog Branitelja prelazi u juniore Zrinjskog, nakon čega se uprkos ponudama iz inostranstva odlučuje prve profesionalne korake praviti na terenima Premijer lige BiH.

Imao je sreću da je njegov kvalitet prepoznao Blaž Slišković i gurnuo ga u vatru da za seniorski tim Zrinjskog praktično debituje u Ligi Šampiona. Odigrao je vrlo dobro i klasa više nije bila upitna.

Iako tada mlađi od 18 godina Ćavar je već igrao u U19 BiH za koju je nastupio šest mečeva i zabio jedan gol. Trenutno je član U21 BiH za koju je na četiri utakmice zabio jedan gol i jednom asistirao.

Nedavno ga je BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala svrstala među najbolje mlade igrače Premijer lige BiH, a kakav je Marijan Ćavar potencijal bh. fudbala najbolje pokazuju tri video snimka ispod.

VIDEO 1: Asistencija protiv FK Sarajevo – pogledati od 2:50

 

VIDEO 2: Asistencija protiv Portugala – pogledati od 3:30

 

VIDEO 3: Gol protiv Velsa – pogledati od 1:45

 

(BIH.ba)