”U17” selekcija je obavila jutarnji trening a poslijepodne će izabranici Sakiba Malkočevića, odigrati kontrolnu utakmicu.

Stručni štab priprema sastave i dogovara taktiku a igrači su nakon ručka već na odmoru.

Atmosfera je vedra, kako i priliči igračima ovog uzrasta, i bez pretjerane galame, što samo govori da bez obzira na njihovu mladost, svi sa ozbiljnošću shvaćaju svoj boravak na pripremama nacionalnog tima.

U pauzi između dva treninga saradnici selektora su Damjan Ratković i Adin Mulaosmanović su podijelili svoje utiske i razmišljanja o pripremama, kao i ostalim aktuelnostima vezanim za U17 reprezentaciju.

Počeo je Ratković: ”Tek smo odradili dva uvodna treninga i igrači nisu još u optimalnoj formi. Međutim, važno je da izvršavaju sve zadatke i ono što tražimo od njih. Imamo i dosta novih igrača koje treba provjeriti jer je ovoj generaciji potrebno osvježenje”.

„Dobro je što ćemo imati uskoro i četiri kontrolne utakmice, sa Makedonijom i Slovenijom” dodaje Mulaosmanović i nastavlja, ”koje će nam poslužiti kao odlična provjera pred Elitni krug kvalifikacija. Nadamo se da će se kroz ove utakmice nametnuti i neki novi igrači, na koje možemo računati. Dobra vijest je da se kapiten Andrej Đokanović, oporavlja, u stalnom smo kontaktu i za sada sve ide dobro, tako da očekujemo da na Elitnom turniru predvodi ovaj tim”.

Dobri odnosi unutar stručnog štaba reflektuju se na kompletan rad i atmosferu a selektor Malkočević, koji se takođe dobro oporavlja nakon teške operacije ima samo riječi hvale za svoje pomoćnike:

”Ja bih rekao da su to moji saradnici, a ne pomoćnici. Od prvog dana odlično se slažemo, dobro radimo, tako da imam puno povjerenje u svoje saradnike. Moram ovdje istaći da je i selektor ”U15 ” reprezentacije Zoran Erbez tu sa nama, kako bi nam pomogao da što lakše prođemo kroz ovaj period kada ja zbog preporuke ljekara neću putovati sa ekipom na ove pripremne utakmice.”

Kao što smo juče i najavili Mujić Edin će propustiti ovo okupljanje zbog bolesti a umjesto njega poziv je dobio Zlatan Ramić, igrač ”Željezničara”, dok je Dino Islamović, nakon jučerašnje prozivke, zbog povrede morao napustiti pripreme.

Ostali igrači su zdravi i spremni za puno trenažno opterećenje.

(BiH.ba)