Fudbaleri Sarajeva već drugi dan se nalaze u Čitluku, gdje obavljaju pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Atmosfera na treninzima je na zavidnom nivou, a stručni štab bordo kluba zadovoljan je do sada prikazanim od strane fudbalera.

“Prvi dio tih sedam dana smo odradili u Sarajevu i možemo biti zadovoljni urađenim. Jučer smo stigli u Čitluk, odradili lagani trening, evo sada drugi. Ostajemo tu do ponedjeljka, a sutra igramo prijateljski meč s GOŠK-om, te u subotu protiv Veleža. U ponedjeljak se vraćamo kući, tri dana ćemo boraviti u Sarajevu, a zatim idemo u Antalyju”, rekao je Dženis Ćosić, pomoćnih šefa struke.

Od prvog dana priprema u Čitluku, sa ekipom trenira i Emir Halilović, fudbaler koji je krajem prošle sedmice stigao u redove bordo kluba.

“Drugi dan sam tu i trenutno je sve super. Igrači su me dobro prihvatili, nemam problema i svi u klubu su mi na raspolaganju. Šest godina je kako sam otišao iz BiH, ali pratio sam neke utakmice Premijer lige. Koliko ću doprinijeti Sarajevu to će pokazati utakmice. Tu sam u svojoj zemlji, neću imati problema pri adaptaciji”, izjavio je Halilović.

FK Sarajevo sutra očekuje i prva prijateljska utakmica u 2018. godini. Izabranici Husrefa Musemića igrat će protiv NK GOŠK na stadionu “Bare” u Čitluku, a utakmica se igra u 14 sati.

(BiH.ba)