Zvjezdan Misimović bio je najveći majstor asistencija, ali čini se da Bosna i Hercegovina ima jednog vrlo sličnog igrača, u budućnosti možda još i boljeg nego što je to bio legendarni Miske.

Deni Milošević (22) nakon maestralnih golova i još važnije asistencija u Belgiji, sa istim je poslom nastavio u turskom Konyasporu, a o kakvom se fudbalskom majstoru radi najbolje dokazuje video materijal na vrhu ovog teksta. Za one nestrpljive, preporučujemo da premotaju “kasetu” na treću minutu video snimka i pogledaju zašto sa pravom kažemo kako bi Deni po pitanju asistencija mogao biti novi Misimović. Doduše još malo brži.

Deni Milošević

A ako se pitate ko je Deni Milošević, trebate znati da je univerzalni ofanzivni vezni igrač koji je prve korake napravio u rodnoj Belgiji u koju još prije rata došli otac Cvijan (nekadašnji fudbaler Slobode) i majka Muhira (nekadašnja rukometašica Goražda). U Standardu iz Liegea među stotinama djece vrlo brzo je skrenuo na sebe pažnju, pa već kao dječak oblači i dres belgijske reprezentacije.

Sve te godine uporno šalje poruke kako želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, pa usput u Standardu dobija i nadimak “El Bosniak”. Iz domovine njegovih roditelja prvi put, posredstvom BIHscout.ba mreže dobiva poziv 2014. godine kada sa ocem Cvijanom kao gost FS BiH dolazi u Innsbruck na utakmicu BiH – Egipat i upoznavanje sa čelnicima FS BiH. Deni ponavlja da nema dileme i odmah potpisuje potrebne papire kojima se odriče dresa reprezentacije Belgije.

Uskoro stiže i unosna ponuda iz turskog Konyaspora čiji dres oblači u ljeto 2016. godine.

Dok je sa Bajićem i Hadžiahmetovićem Konyasporu donio prvi kup i superkup u historiji kluba, nažalost, njegova generacija u dresu mlade reprezentacije BiH pružila je manje nego što je mogla, a Mehmed Baždarević iz samo njemu poznatog razloga ovog supertalentovanog igrača nije želio pozvati u reprezentaciju. Ustvari jeste, za mečeve protiv Kipra i Gibraltara, ali iako ga nije vidio na djelu ni na jednom od tih mečeva, Milošević je prekrižen sa kasnijih Mešinih spiskova za Belgiju i Estoniju.

U situaciji u kojoj reprezentaciji BiH od odlaska Zvjezdana Misimovića nedostaje igrač koji će Pjanićeve vizionarske dubinske pasove sprovesti do Džeke i drugih napadača vjerujemo kako bi Deni Milošević mogao postati jednim od miljenika Roberta Prosinečkog, posebno što “veliki žuti” igrače ne dijeli na mlade ili stare.

Ali i zato što se svojom nadprosječnom kombinacijom brzine, šuteva i asistencija uklapa u profil igrača kakve Prosinečki najviše voli.

(BIH.ba)