Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovina večeras je u prepunom Mejdanu slavila protiv Švicarske s 21:15 i plasirala se u baraž za SP.

Selektor našeg tima Bilal Šuman nakon meča je istakao da je glavni razlog pobjede u obje utakmice nad Švicarcima bila čvrsta odbrana.

“Kao i za prvu utakmicu, jedno ogromno hvala momcima na svemu što su pokazali, naročito na odbrani, kojom možemo biti najzadovoljniji od svih stvari. Burić je bio fantastičan u obje utakmice. Mislim da je to razlog zašto smo pobijedili dva puta. Jedna jaka, čvrsta, muška i agresivna odbrana. Momci su bili 200% unutra i dobili smo na kraju jedan lijep poklon”, rekao je Šuman i nastavio:

“Mnogi su bili pesimisti poslije Estonije i mnogih nekih stvari koje se dešavaju u našem rukometnom svijetu. Idemo dalje. Sačekat ćemo kraj januara kada bude izvlačenje za baraž koji ćemo igrati u junu mjesecu”.

Šuman tvrdi da neće mijenjati svoj koncept igre, koji se zasniva prvenstveno na odbrani.

“Napravili smo jedan koncept igre koji se zasniva na odbrani. Mislim da imamo i visinu i težinu i širinu da igramo jednu fatanstičnu odbranu. Iz te faze idemo u tranziciju kontre, polukontre, brzog centra, što se poboljšalo u mnogim segmentima. Ovaj pozicioni napad bio je mnogo bolji u Švicarskoj, danas je bilo problema, međutim, imamo nekih stvari na kojim moramo raditi. Ali, to je taj koncept koji trebamo pratiti. Vjerujem čvrsto u njega i nećemo ga mijenjati”.

(BiH.ba)