Nakon što je trenerski neiskusan bio dio stručnog štaba BiH u Brazilu 2014. godine, Elvir Rahimić (41) se vraća u stručni štab reprezentacije. Ovaj put sa trenerskim iskustvom kao trener CSKA Moskve.

“Misimović mi je javio da sam izabran u stručni štab i time me iznenadio jer nisam to očekivao, iako sam priželjkivao jer je reprezentacija velika čast, ali i strast.” kaže Elvir Rahimić.

“Nisam još upoznao i razgovarao sa Prosinečkim, ali znam da je bio igračina, a da ima i trenersko i selektorsko iskustvo. On tu nije zbog novca, nego zbog sportske šanse da napravi rezultat i sigurno je da ćemo dobro sarađivati. Dobar rezultat puno bi značio i za njegovu trenersku karijeru, ali i karijeru svih nas u štabu.” iskren je Rahimić.

“Naš glavni zadatak je da donesemo dobre rezultate i time radost našem narodu.” poručio je za kraj Elvir Rahimić.

Elvir Rahimić rođen je u Živinicama. Bivši je bh. reprezentativac i nekadašnji igrač moskovskog CSKA, za koji je nastupao čak 13 godina. Rahimić je odigrao 40 mečeva za A selekciju BiH, a igračku karijeru je završio 2013. godine. Od 2013. godine radi kao pomoćni trener u CSKA, dok je bio član stručnog štaba A reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Rahimić je dijelio svlačionicu u selekciji BiH sa nekoliko trenutnih A reprezentativaca naše države.

(BIH.ba)