Miroslav Ćiro Blažević za hrvatske portale komentarisao je izbor Roberta Prosinečkog na kormilo nogometne reprezentacije BiH.

“Mislim da su u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine pogodili, kako Dalmatinci kažu, u sridu. Mislim da će on dati svu satisfakciju BH publici koja jako vjeruje svojoj reprezentaciji jer ima svijest da je sastavlljena od nadarenih nogometaša. On će znati kako da izvuče maksimum koji će im omogućiti da se plasiraju na velika natjecanja, počevši od europskog prvenstva”, kaže Ćiro.

“Sve što ja znam, Prosinečki je naučio od mene. Ne mogu mu dati nikakav savjet jer bih se samo ponavljao. On je inteligentan, poznavajući Roberta siguran sam da će se najbrže adaptirati i napraviti rezultat koji svi očekujemo, Da se razumijemo, on je iznimno nadaren trener. Drugo, ekstremno je inteligentan, prilagođava se svakoj situaciji na najsvrsishodniji način, gotovo sam uvjeren jer on je bio moj favorit, da će dati svu satisfakciju bosanskohercegovačkoj publici. Zato što je znalac, psiholog i hvala Bogu raspolaže koncentratom talenta u reprezentaciji koji će znati iskoristiti”.

Na pitanje što je bitno za izbornika Bosne i Hercegovine Ćiro bez ustručavanja kaže:

“Sve ovisi hoće li navijači prepoznati da si ti taj. Publika se nikad ili gotovo nikad ne vara, ona će vrlo brzo shvatiti da je Prosinečki pravi izbornik. Kad me već pitate, mogu reći da je to jedna od najboljih publika, čak fanatična, kao takva je vrlo delikatna, ali Prosinečki će sigurno uspjeti, u to sam uvjeren. Oni koji su bili protiv njega, bit će za njega. Čim napravi rezultate koje očekujem. To što iz svake skupine na Euro sigurno idu dvije reprezentacije, a i trećeplasirani imaju šanse, olakotna je okolnost i mislim da će Prosinečki uspjeti, to je najvažnije. Jer tko može ne prihvatiti Prosinečkog? On je, uz Bilića napravio velike rezultate, to vrijedi i za Azerbajdžan gdje je zadnje radio. Iako, šteta što nije tiranin jer tirani u nogometu najbolje uspijevaju”, završio je Ćiro.

(BIH.ba)