U odličnoj formi nalaze se Sejad Salihović, Senad Lulić, Edin Višća, Sead Kolašinac, a naravno tu je i standardno odlični čuvar našeg gola Asmir Begović. U proteklom vikendu sjajne golove iz slobodnih udaraca su postigli Salihović i Zukanović, dok je Lulić u timu Lazija nastavio seriju svojih golova.

Asmir Begović je sa Stoke Cityem stigao do minimalne pobjede (1:0) nad Newcastleom. Bila je ovo još jedna dobra partija našeg golmana i novi nastup bez primljenog gola u Permiershipu.

Rezervni goman naše nogometne selekcije Jasmin Fejzić je sa Aalenom poražen od Fortune Dusseldorf sa 3:1. Fejzić je branio za Aalen cijeli meč.

Heroj Genta u subotu navečer bio je naš Zmaj Ervin Zukanović. Gent je nakon dva početna poraza u doigravanju za plasman u Europsku ligu ostvario pobjedu nad ekipom Waaslanda sa 2:1. Upravo je Zukanović svojim golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:1 i donio veoma važnu pobjedu svome timu. Odigrao je svih 90 minuta u ovom susretu.

Emir Spahić je sa Bayerom protiv berlinske Herthe na neki način ublažio period loših rezultata svoje ekipe. Apotekari su u okviru 30. kola Bundeslige sa 2:1 trijumfovali protih Herthe čime su zadržali šanse u borbi za plasman u Ligu prvaka. Naš kapiten je odigrao cijeli susret.

Odličan je bio Sead Kolašinac u pobjedi Schalkea nad E. Frankfurtom od 2:0. Kolašinac je imao lijepu priliku da postigne gol, no nije mu pošlo za rukom. Odigrao je svih 90 minuta, ali je posebno dobar bio u defanzivi.

U duelu Mujdžinog Freiburga i BIčakčićevog Braunschweiga kao pobjednik je izišla momčad Freiburga. Oni su na domaćem terenu sa 2:0 porazili ekipu Braunschweiga i stvorili im dodatne glavobolje po pitanju opstanka u društvu najboljih Njemačke. Mujdža zbog povrede nije igrao, dok je Bičakčić na drugoj strani odigrao svih 90 minuta.

Toni Šunjić je sa Zoryom na domaćem terenu slavio minimalnu pobjedu od 1:0 nad Chernomoretsom. Upravo su ovom pobjedom zadržali minimalne šanse da obezbijede nastup na europskoj sceni naredne sezone. Naš stoper, Šunjić je igrao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Vranješev Elazigspor je u okviru posljednjeg susreta 29. kola Super lige Turske na svom terenu porazio Medunjaninov Gaziantepspor rezultatom 2:1. Ognjen Vranješ proveo je svih 90 minuta na terenu u Elazigsporu, dok je Haris Medunjanin također odigrao cijeli susret za Gaziantep.Elazigspor se trenutno nalazi na 15. poziciji sa 31 bodom, dok je Gaziantep dvanaesti sa 36 osvojenih bodova.

Splitski Hajduk je na Poljudu nakon debakla od Kvržićeve Rijeke slavio pobjedu u gradskom derbiju nad ekipom Splita (1:0). Bočni igrač reprezetnacije BiH Avdija Vršajević se oporavio od povrede i igrao je u ovom meču, dok je TIno Sušić utakmicu proveo na klupi za rezerve.

Sejad Salihović je sa Hoffenheimom sa 2:0 slavio pobjedu nad Augsburgom. Prekrasan gol iz slobodnog udarca postigao je Salihović u 19. minuti meča za vodstvo od 1:0. Ovim golom je naš Zmaj u timu momčadi iz Sinsheima postao najbolji strijelac u historiji kluba, prestigavši sunarodnjaka Vedada Ibiševića.

Ekipa Galtasaraya je upisala novi poraz u turskom šampionatu. Ovoga puta to se desilo na gostovanju kod Sivaspora, a susret je završen rezultatom 2:1. Izet Hajrović je započeo susret od prve minute, a zamijenjen je u 64. minuti meča.

Galata je trenutno treća na tabeli sa bodom manje od drugoplasiranog Besiktasa.

Ibričićev Erciyespor je odigrao meč bez golova na gostovanju kod Genclerbirligija. Senijad je igrao do 78. minute, dok je na drugoj strani povremeni bh. reprezentativac Ermin Zec odigrao svih 90 minuta.

Elvir Rahimić je presjedio na klupi pobjedu CSKA nad Uralom. Ovom pobjedom (1:0) CSKA je ostao u utrci za prvaka Rusije.

Miralem Pjanić nije igrao u pobjedi Rome nad Atalantom od 3:1 zbog suspenzije od žutih kartona. Također ni Anel Hadžić nije konkurisao za utakmicu između Salzburga i Sturma u kojoj je njegov tim priredio veliko iznenađenje i porazio novog austrijskog prvaka. Hadžić je ovaj susret propustio zbog lakše povrede.

Svoj golgeterski niz nastavio je Senad Lulić u porazu Lazija od Napolija, 4:2. Lulić se u 21. minuti utakmice sjajno snašao u protivničkom šesnaestercu, izišao sam pred golmana i bez previše razmišljanja poslao loput u nebranjeni ugao za vodstvo od 0:1. Teren je napusito u 74. minuti meča.

Zvjezdan Misimović je sa Guizhouom doživio novi ligaški poraz. Poraženi su na domaćem terenu od Beijing Guoana sa 1:2. Miske je u ovom susretu u igru ušao u 60. minuti meča.

U porazu Rijeke na gostovanju kod Dinama rezultatom 4:0, Zoran Kvržić je odigrao drugo poluvrijeme. Tačnije u igru je ušao u 48. minuti umjesto Mujanovića.

Sjajnu formu je nastavio Edin Višća i novom pobjedom sa ekipom Istanbula BB dodatno se približio ulasku u Super ligu Turske. Ovoga puta porazili su ekipu Boluspora sa 4:1. Višća je pružio solidnu partiju, a igrao je do 75. minute.

Vedad Ibišević je sa Stuttgartom bio na pragu senzacije na gostovanju kod B. Moechengladbach. Vodio je Stuttgart sa 0:1 sve do 89. minute kada su domaći izjednačili. Ibišević je ovaj meč započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 71. minuti meča.

Edin Džeko je sa Cityem igrao derbi susret protiv Liverpoola. Veoma važna utakmica u bitci za prvaka Engleske je pripala Liverpoolu koji je porazio "Građane" sa 3.2. Naš reprezentativac je predvodio napad Citya od prve minute, a u 68. minuti je umjesto njega ušao Aguero.

(Reprezentacija.ba)