Lijevi bek bh. reprezentacije i londonskog Arsenala, Sead Kolašinac (24) za zvaničnu klupsku stranicu govorio je o protekloj godini.

“Bila je ovo uzbudljiva i generalno veoma pozitivna godina. Prešao sam u Arsenal, a najvažnije je da sam bio zdrav cijelo vrijeme. Nadam se istom i u 2018.”, rekao je Kolašinac, koji je u Arsenal stigao na ljeto u besplatnom transferu iz Schalkea.

“Siguran sam da je ovo bila moja najbolja godina i u Schalkeu. Veoma sam zadovoljan kako stvari idu u Londonu, ali znam da još uvijek trebam dosta toga postići i da imam potencijal da više pokažem. Nadam se da ću to učiniti u 2018.”, dodao je.

Kolašinac je ove godine nabavio i prvog psa, kojem je dao ime Vuk.

“Prije nego što sam došao u Arsenal igrao sam u derbiju između Dortmunda i Schalkea koji je završio rezultatom 0:0. Tada sam spasio gol izbacivši loptu s gol-linije i to će ostati u mom sjećanju. Također, ove godine sam nabavio prvog psa, koji je sada kući sa mnom. Imam ga već pet mjeseci i s njim se dosta zabavljam. Nazvao sam ga Vuk na svom bosanskom jeziku”, poručio je Kolašinac.

Od dolaska u Arsenal, Kolašinac je za momčad s Emiratesa odigrao 19 mečeva i postigao tri gola uz tri asistencije.

(BiH.ba)