Saga o izboru novog selektora fudbalske reprezentacije BiH napokon bi trebala biti završena 4. januara, saznaje BIH.ba.

Istog datuma sazvana je sjednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se odlučivati između dva kandidata – bh. trenera Amara Osima i hrvatskog trenera Roberta Prosinečkog.

Ranije će predstavnici FS BiH obaviti razgovore sa oba kandidata. Amar Osim je ranije prezentovao svoj trenerski program, a to bi isto u sklopu razgovora naredne sedmice trebao učiniti i Robert Prosinečki.

Postojao je i prijedlog da reprezentaciju BiH 28. januara na turneju u SAD vodi Vinko Marinović ili neki drugi od trenera koji su već na plati FS BiH. Najviše kako bi se izvršila ušteda na troškovima plate selektora A reprezentacije, ali čini se da u rukovodstvu FS BiH preovladava mišljenje kako utakmice u Americi novi selektor treba iskoristiti za početak obnove reprezentacije, te da zato 4. januara Zmajevi trebaju dobiti novog selektora.

Vlada krovne kuće bh. fudbala želi pokazati jedinstvo u svom radu i jednoglasno izabrati novog selektora Zmajeva, kaže za BiH.ba izvor iz IO FS BiH.

Amar Osim iza sebe kao trener Željezničara, Jeff Uniteda i  Al Kharaitiyat u karijeri ima 11 trofeja u (10 u BiH i jedan u Japanu), a Robert Prosinečki kao trener Crvene Zvezde, Kayserija i Azerbejdžana jedan (Kup Srbije).

(BIH.ba)