Sada već bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prethodnih dana komentarisao je za jednu francusku televiziju utakmice Svjetskog nogometnog klupskog prvenstva koje se igraju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše Oslobođenje.

Za ovaj sarajevski list kaže kako je svojevremeno radio u tom dijelu svijeta i da dobro poznaje situaciju.

– Dobio sam poziv da budem sukomentator utakmica Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u UAE u organizaciji FIFA. Analiziramo mečeve i mogu reći da sam zadovoljan. Bilo je dobrih i zanimljivih dvoboja, kaže Baždarević.

Dodaje kako trenutno najviše boravi u Francuskoj, premda povremeno dođe i u glavni grad BiH.

– Zbog obaveza koje imam najčešće sam u Francuskoj. Ipak, kada god mi se ukaže prilika, doputujem u Sarajevo kako bih posjetio roditelje, podvlači Meša.

Čovjek koji je dva puta proglašen za najboljeg igrača nekadašnje jugoslovenske lige naglašava kako će uskoro putovati na edukaciju.

– Dogovorio sam da se dodatno educiram u Liverpoolu, Lyonu i Frankfurtu. Nogomet je ozbiljan posao da bi se obavljao i milimetar ispod maksimuma. Znate da sam i kao selektor puno putovao i posmatrao utakmice. Nastavit ću taj trend jer čovjek mora konstantno učiti. Uostalom, samo tako se može ići naprijed, riječi su Baždarevića.

Nekadašnji šef državnog nogometnog tima BiH napominje kako je u posljednje vrijeme imao dvije ponude.

– Dobio sam poziv jednog kluba iz Egipta koji je bio višestruki prvak svoje zemlje. Također, na klupi su me željeli i čelnici Ajaccioa. Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu. Za sada sam još slobodan trener, kazao je popularni Meša.

Na kraju je istakao kako s dosta pažnje prati igre kluba gdje je i počeo graditi svoju karijeru.

Svi su zaslužni

– Željezničar je odigrao dobro jesenju polusezonu, posebno njen finiš. Za takav scenarij zaslužni su svi u klubu. No, naglasio bih da je angažovanje Saše Papca na mjesto sportskog direktora sjajan potez. Plavi su dobili izuzetno vrijednog i predanog radnika koji će, siguran sam, napraviti rezultat. Nadam se da će Željo ostati na vrhu Premijer lige BiH, zaključio je Baždarević u razgovoru za Oslobođenje.

(BIH.ba)