Opredjeljenje načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića je podrška sportu, koja ni do sada nije izostala, te da se u okviru te pomoći kroz projekte podrži i FK Sarajevo. U prilog tome govori i činjenica da je od 2014. godine do danas iz budžeta Općine Centar na ime podrške FK Sarajevo uplaćeno 146.832,50 KM, saopćeno je iz Općine Centar u odgovoru na informacije koje su se pojavile u medijima da načelnik te općine želi da “otjera FK Sarajevo iz Općine Centar”.

Dodaju da su putem JU Centar za sport i rekreaciju koja upravlja stadionom Koševo koji je u vlasništvu Općine, od 2014. godine do danas FK Sarajevo, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomogli sa 1.014.986,48 KM.

“Visoki prioritet načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića je dovođenje Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici”, stoji u saopćenju.

Kada je u pitanju finansijska pomoć u narednom periodu, Općina Centar je zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo obezbijedila milion maraka koji će biti utrošeni za modernizaciju stadiona “Koševo” i njegovo opremanje kako bi se ispunile norme FIFA-e i UEFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica. Navedenim sredstvima će se finansirati radovi na terenu, pojačavanju rasvjete, te opremanju sobe za obezbjeđenje.

“Žao mi je što se zbog visokih političkih opterećenja pojedinih ljudi, pa i iz sporta, od jednog drveta ne vidi šuma. Ovo što se dešava, dešava se u političkom prostoru i žao mi je što se sport politizira. Od ovakve vrste politizacije sport može imati samo štetu, a nikako korist”, rekao je Ajnadžić.

U budžetu Općine Centar za 2018. godinu čiji je predlagač općinski načelnik, a o kojem će se očitovati vijećnici, na stavci “Podrška sportskim udruženjima”, planirana su sredstva i za FK Sarajevo, navodi se.

(BiH.ba)