Već osam dana svako malo Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz gledaju na ekrane svojih telefona ne bi li napokon stigao odgovor Fatiha Terima kojem su prije osam dana u društvu Tarika Hodžića otputovali “na noge” u Istanbul ponuditi preuzimanje Bosne i Hercegovine.

U svijetu fudbala kada idete “na noge” stranim trenerima, onda im šaljete poruku kako su oni spasioci za vašu bezizlanu situaciju, te ih stavljate u povlaštenu pregovaračku poziciju, što je veliko omalovažavanje za državu koja će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imati čak četiri svoja selektora (Halilhodžić, Petković, Dalić i Krstajić).

Od Terima nije traženo dostavljanje trenerskog programa kao što je to ranije bio slučaj sa Osimom i Kodrom, pa nije jasno da li ga se uopšte i može zvanično smatrati kandidatom.

Ipak, pojedini turski novinari smatraju kako se radi o samo lošem promovisanju i dizanju vlastite cijene sa željom preuzimanja Galatasaraya. Najdalje je otišao novinar Serdar Ali Celikler koji kaže kako prave ponude iz BiH nije uopšte ni bilo.

– Bavio sam se poslovima PR-a ranije. Loš PR se primjeti sa 100 metara. Priča o Bosni je prevara i tu se radi samo o reklami za Fatiha Terima, jer tu ne postoji prava ponuda. – rekao je Ali Celikler u emisiji uživo za NTV Spor.

Ni Miroslav Ćiro Blažević nije zadovoljan kako se bira novi selektor Bosne i Hercegovine.

– Šta radi taj bosanski savez? Tarik Hodžić je za Terima špijunirao reprezentaciju BiH i u svlačonici Turske direktno radio kontra svoje države, a danas njih dvojica spašavaju reprezentaciju BiH!? To nema nigdje. Rekao sam im tada sve što ih spada, a pored svega što su napravili ponovo smo ih pobijedili u Zenici i bili ispred njih. – poručio je rezignirani Ćiro Blažević.

Kontaktiranje potpuno različitih profila trenera potvrđuje kako Komisija za izbor selektora, koju praktično predstavljaju samo Misimović i Kajtaz uopšte nema jasne ciljeve i strategiju kakav profil selektora žele dovesti na klupu reprezentacije, te samim tim potvrđuju da uopšte ne znaju koji su dugoročni ciljevi bh. reprezentativnog fudbala.

(BIH.ba)