Nakon dvije godine provedene na poziciji, predsjednik Upravnog odbora, Vedran Vukotić, odlučio se povući sa tog mjesta. Funkciju predsjednika Upravog odbora Vukotić je obavljao protekle dvije godine, a prije toga je 18 mjeseci proveo je na poziciji člana UO i potpredsjednika kluba. U tom periodu klub je prošao dug put tranzicije, turbulencija, sportskih poraza i pobjeda, nešto što će Vukotić, kao navijač i funkcioner u omiljenom klubu, vječno pamtiti, piše press služba FK Željezničar.

– U klubu je napravljen veliki posao u proteklom periodu. I poslovno i takmičarski stojimo jako dobro. Napredak na polju infrastrukture, omladinskog pogona i administracije je vidljiv, a poslovna situacija i finansijska pozicija je raščišćena i utvrđena. Zato postoji kvalitetna osnova za daljnje razvojne projekte, izjavio je Vukotić i dodao:

– Zahvaljujem se svima na podršci i povjerenju, bila mi je čast biti predsjednik ovog Kluba i svi moji postupci i odluke bili su vođeni isključivo dugoročnom dobrobiti Kluba. Ja ću se u narednom periodu dodatno posvetiti svom redovnom poslu, koji je bilo veoma zahtjevno raditi uz sve obaveze na poziciji predsjednika FK Željezničar. U svakom slučaju ostajem vatreni Željin navijač, kao što sam to, prije svega ostalog, bio i za vrijeme predsjedničkog mandata. U strukturama kluba ostajem u nešto pasivnijoj ulozi kao član Skupštine. Mi smo Željini, Željo je naš!

FK Željezničar želi se zahvaliti Vedranu Vukotiću na svesrdnom doprinosu, odricanju, nesebičnosti, uloženom vremenu i svemu ostalom što je za cilj imalo samo napredak i razvoj kluba, čiji je veliki navijač oduvijek bio i čiji će veliki navijač ostati i u budućnosti.

Vukotić će na predstojećoj sjednici Skupštine FK Željezničar u subotu 16. decembra podnijeti izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Nakon toga, predsjednik Nadzornog odbora Senad Misimović će skupštini predočiti prijedlog odnosno platformu funkcionisanja kluba u narednom periodu o čemu će konačan sud također dati Skupština FK Željezničar.

(BIH.ba)