Proslavljeni bh. nogometaš, a danas ugostitelj Tarik Hodžić u izjavi za Klix.ba potvrdio je da će Komisija za imenovanje novog selektora čiji su rad praktično preuzeli Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz obaviti razgovor s turskim trenerom Fatihom Terimom.

Hodžić će zajedno sa Kajatzom i Misimovićem danas otputovati u Istanbul gdje će se susresti sa Terimom.

“Ja sam stupio u kontakt s njim, a Komisija za imenovanje novog selektora će obaviti razgovor. “, kratko je kazao Hodžić za Klix.ba.

Fatih Terim važi za jednog od najboljih turskih trenera, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2008. godine kada je s reprezentacijom Turske stigao do polufinala Europskog prvenstva.

U dosadašnjoj karijeri trenirao je reprezentaciju Turske u tri i Galatasaray u dva navrata, a sjedio je i na klupi Fiorentine i Milana.

Podsjećamo, sjednica Izvršnog odobra Nogometnog saveza BiH planirana je oko 20. decembra, a još uvijek nije poznat tačan datum. Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda će biti imeovanje novog selektora, a komisija za izbor selektora do sada je razgovarala sa Amarom Osimom, Robertom Prosinečkim, i predstavnicima Clarenca Seedorfa.

Teško je predvidjeti ko je najozbiljniji kandidat za novog selektora, s obzirom da Komisija nema jasan pravilnik po kojim kriterijima predlaže kandidata i da se članovi komisije vode subjektivnom simpatijom i preferencijama.

(BIH.ba)