Ferencvaros je u petak u prvenstvenom okršaju pobijedio Ujpest u gostima rezultatom 2:1. Najbolji igrač meča bio je potencijalni bh. reprezentativac Muhamed Bešić koji je prije nekoliko mjeseci proglašen za najbolje nogometaša mađarske lige. Ovoga puta sjajno je čuvao bivšeg igrača Sarajeva Asmira Suljića, piše "Klix.ba".

Sa nova tri boda Ferencvaros je nastavio utrku za plasman u Evropu, dok je Ujpest ostao na desetom mjestu. Bešić naglašava kako je zadovoljan svojom formom. 

"Utakmica je bila uobičajena. Izgubili smo previše lopti u napadu. Ipak, imamo mnogo bolju ekipu, a to smo na kraju i kapitalizirali. U dobroj sam formi, a posljednje utakmice igram na mjestu desnog beka. Sa trenerom Thomas Dollom sam se dogovorio da nastupam na toj poziciji, jer sam na stoperu proglašen najboljim igračem lige. Sada učim da igram beka i dobro mi ide. Ipak, pozicija zadnjeg veznog mi najviše 'leži'“, kaže za Klix.ba Bešić.

Podsjetimo, u decembru 2013.godine najposjećeniji sportski portal u Mađarskoj Nemzetisport.hu je birao najbolji tim jesenjeg dijela sezone u elitnom nogometnom razredu. Igrač Ferencvaroša i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić dobio je najviše glasova. Time je postao najpopularniji igrač prvenstva.

Ovaj ratoborni stoper pokazuje toliko jednostavnosti u iznošenju lopte iz kritične zone, što su prepoznali i gledatelji tamošnjeg prvenstva.

(Reprezentacija.ba/ Klix.ba)