Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić (51), priznao je nakon žrijeba za SP kako je htio izbjeći Argentinu, a Islanđani su htjeli izbjeći upravo Hrvatsku.

Hrvatsku je žrijeb smjestio u grupu “D” zajedno sa selekcijama Argentine, Islanda i Nigerije.

“Moglo je biti bolje, ali moglo je i gore. Tako je to sa žrijebom. Mislim da možemo proći grupu, ali bit će jako teško”, rekao je Dalić za HRT.

“Nigerija? Momčad koja je bila prva u grupi, nije izgubila u kvalifikacijama. Baš sam sad pričao s njihovim selektorom. Imaju mladu momčad, možda i najmlađu u grupi. Brzi su i nezgodni. Moramo biti jako oprezni. No, imat ćemo vremena proučiti gdje smo i što smo, kako igrati”.

“Argentina? Htio sam izbjeći te dvije, tri najbolje momčadi. Nemamo što izgubiti, naravno da su oni favoriti, ali nećemo se predati”.

“Island? Njih znamo jako dobro. Pričao sam i s njihovim selektorom, rekao mi je: ‘Jao, samo ne vas’. Borbeni su, nezgodni, imaju skok igru…”.

“Ovo je moje prvo iskustvo s velikim natjecanjem kao selektoru, po meni ovo bi moglo biti najbolje Svjetsko prvenstvo”, dodao je Dalić, koji je porijeklom iz Livna.

(BiH.ba)