Prvi čovjek UEFA-e, Aleksander Čeferin, nakon Fudbalskog saveza BiH posjetio je i Predsjedništvo BiH, gdje ga je ugostio Bakir Izetbegović.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima unutar fudbalske asocijacije i naporima koji se čine za ukupno poboljšanje kvaliteta fudbala u Evropi i svijetu. Bilo je govora i o sigurnosti na stadionima i stalnoj potrebi njenog unapređenja.

Predsjednik UEFA-a Čeferin je informisao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o aktivnostima UEFA-e, te spremnosti asocijacije da pruži pomoć manjim zemljama i njihovim nacionalnim ligama u stvaranju boljih uslova za razvoj i popularizaciju fudbala, kao i drugih sportova.

S tim u vezi, Čeferin je istakao da bosanskohercegovački fudbal raspolaže velikim brojem mladih talenata, i da je UEFA zainteresovana za poboljšanje fudbalskih infrastrukturnih objekata. Također, Čeferin je izložio prijedlog za formiranje Lige nacija, kroz koju bi nižerangirane reprezentacije mogle ostvariti plasman na evropska prvenstva.

Tokom sastanka je bilo govora i o velikom napretku i rezultatima koji je postigao Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je zahvalio predsjedniku UEFA-e  Čeferinu na dosadašnjoj pomoći i saradnji, te istakao društveni značaj sporta, dajući podršku radu Fudbalskog saveza BiH. Sastanku je prisustvovala i delegacija Fudbalskog saveza BiH.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao dr. Dejan Vanjek a u ime člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, savjetnik Zoran Đerić.

(BiH.ba)