FK Željezničar objavio je informaciju za sve one koji su kupili ulaznicu za odgođeni derbi, a neće moći doći na utakmicu u novom terminu. Naime svi oni će moći sa kupljenom ulaznicom prisustvovati utakmici Kupa BiH protiv Širokog Brijega:

“Zbog velikog broja navijača sa kupljenim ulaznicama koji sutra neće moći prisustvovati derbiju, FK Željezničar je omogućio svim navijačima besplatan ulaz na revanš utakmicu 1/4 finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Današnji derbi Želje i Sarajeva je odgođen zbog vremenskih prilika, a utakmica je prolongirana za 24 sata, odnosno za sutra u 13 sati. FK Željezničar će učiniti sve da se obezbijede uslovi za odigravanje utakmice, a današnje ulaznice važe i za sutrašnji susret.

Ipak, zbog termina od 13 sati u toku radnog dana razumno je da svi navijači sa ulaznicama neće moći prisustvovati derbiju, FK Željezničar će za narednu domaću utakmicu protiv Širokog Brijega u okviru 1/4 finala Kupa BiH osigurati besplatan ulaz za svoje navijače. Utakmica Želje i Širokog Brijega će se igrati 6. decembra.” navodi se u saopštenju FK Željezničar.

(BIH.ba)