FK Željezničar izdao je saopštenje povodom otkazivanja derbi utakmice protiv FK Sarajevo zbog sniježnih padavina:

“FK Željezničar će učiniti sve da se obezbijede uslovi za odigravanje utakmice protiv FK Sarajevo u terminu od 13:00 sati u ponedjeljak 27.11.2017. kako i stoji u propozicijama Fudbalskog saveza BiH.

Obavještavamo navijače i jednog i drugog tima, da će iskorištene ulaznice važiti za sutrašnju utakmicu. Kapije stadiona se otvaraju u 12:00 sati, a ukoliko bude drugih informacija FK Željezničar će blagovremeno obavijestiti javnost.

Obzirom da se postavlja pitanje postojanja lopti za igranje u snježnim uslovima, želimo napomenuti da se takmičenje može igrati samo službenim loptama NFSBiH koje su dostavljene na početku sezone. Prema nalogu službenih lica izvršeno je bojenje postojećih lopti u crvenu boju.

Pored navedenog FK Željezničar je u toku pripreme utakmice učinio sve što je bilo naloženo, tako je teren po uputi službenih lica prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti.” poručili su iz FK Željezničar.

(BIH.ba)