Belgijski Gent ove sezone igra po sistemu "toplo-hladno", pa je jučer drugi put ove sezone smijenjen trener. Ceh za loše rezultate platio je Rumun Mircea Rednic, a ekipu u kojoj igra naš reprezentativac Ervin Zukanović do kraja sezone vodit će Peter Ballet, dosadašnji pomoćni trener, piše "Dnevni Avaz".

O svim ovosezonskim dešavanjima u Gentu pričali smo sa Zukanovićem.

– Imali smo loše otvaranje play-offa za izlazak u Evropu i smijenjen je trener. Što se mene tiče zdrav sam, hvala Bogu to mi je najbitinije, ali nisam očekivao ovakvu sezonu, koja je bila dosta teška – priča Zukanović.

Dodaje da mu je najteže palo što je zbog povrede 3,5 mjeseca izbivao van terena.

– Očekivanja su bila velika, pritisak na ekipu je bio ogroman. Izgrađen je i novi stadion, ali rezultati nisu bili na nivou. Već jedan trener nam je bio smijenjen u toku sezone sada i drugi, zaista nije lako jer svako ima svoj neki sistem i šablon igre. U svemu tome sretan sam što sam sada zdrav i igram, ali sam razočaran šta se sve odvijalo u ovoj godini – raportira nam iz Belgije pouzdani reprezentativni stoper, koji može igrati na više pozicija u timu.

Uprkos turbulencijama u klubu, problemom s povredom, Zukanović razmišlja pozitivno i izdvaja uspjeh naših "Zmajeva", te plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Što se reprezentacije tiče bliži se Mundijal polako. Radostan sam zbog toga, a ima i pozitivne treme. Ipak je to novo sve za nas, no najbitnije je da mi moramo biti složni kao nikada do sada. Kada se okupimo moramo raditi maksimalno na treninzima, bodriti u Brazilu jedni druge ko god bude igrao ili sjedio na klupi. Svako od nas treba dati svoj doprinos pozitivizmom. Ja vjerujem samo da će sa takvim mentalitetom doći sreća i nafaka koja nas može odvesti u drugi krug. U to sam uvjeren – optimista je Zukanović.

(Reprezentacija.ba/ Dnevni Avaz)