Trener Zrinjskog Blaž Slišković izjavio je kako mu se “trenerska stolica ne klima” te ponovio da će otići sam kada osjeti da momčad više nije uz njega.

“Ja vjerujem čelnim ljudima Zrinjskog koji su javno rekli da Blaž Slišković ostaje do kraja ovog dijela prvenstva i da mu se stolica ne klima. Sačekat ćemo zimu, analizirat ćemo sve što smo dobro i loše radili i onda će klub imati zadnju. Ja kad osjetim da me igrači ne prate, da ne mogu vladati situacijom, ja ću sam odstupiti”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči susreta 16. kola Premijer lige BiH Zrinjski – Sloboda.

Zrinjski je nakon rekordnog ulaska u sezonu, kada su “Plemići” u prvih deset kola upisali devet pobjeda, zapao u rezultatsku krizu te je u posljednjih pet kola osvojio samo 4 boda te je skliznuo na treće mjesto ljestvice.

Slišković smatra kako njegova momčad ne igra toliko loše, koliko su ostvareni rezultati loši.

“Ne mogu reći da igramo loše, ne mogu se požaliti na zalaganje i trud svojih igrača. U Krupi nismo zaslužili izgubiti, ali oni su zabili prvi i nakon tog nismo se uspjeli vratiti. Dominirali smo 90 minuta, ali to što nismo iskoristili prilike koje smo imali, to je naš problem”, kazao je trener Zrinjskog.

Po njegovim riječima, nakon nekoliko loših rezultata i stručni stožer i igrači su pod određenim pritiskom.

“Međutim, pravi momci s pravim karakterom mogu i moraju iznijeti taj pritisak na svojim leđima. Ako nisi za to sposoban, onda se moraš zapitati jesi li uopće igrač za Zrinjski, klub koji uvijek ima najviše ambicije. Ovo je i prilika za nas u stručnom stožeru da vidimo tko se od igrača karakterno i voljno može nositi s tim pritiskom i na koga možemo računati”, ustvrdio je Slišković.

Krizu Zrinjskog najbolje su iskoristili Široki i Željezničar koji su preskočili aktualnog prvaka na ljestvici. No, ta dva kluba u tri preostala kola do zimske stanke imaju puno teži raspored što bi moglo ići na ruku Mostarcima.

Željezničar igra protiv Sarajeva, Širokog i Radnika, dok Široki uz domaću utakmicu protiv Željezničara, ima dva teška gostovanja kod Mladosti i Borca. Uz to će Željezničar i Široki odigrati i dva međusobna susreta u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

“U ova tri kola mi, objektivno, imamo najlakši raspored (Sloboda i Vitez kući, Čelik u gostima) i očekivati je da uzmemo devet bodova. Bit svega je da mi ostvarimo maksimalan učinak, a vidjet ćemo kako će se ostale utakmice rasplesti”, kazao je Slišković.

Što se tiče sutrašnje utakmice, trener Zrinjskog kazao je da je Sloboda solidna momčad koja može odigrati dobru utakmicu.

“Ne znam hoće li njihov trener možda odmarati neke igrače i sve karte baciti na utakmicu za četiri dana kada igraju uzvratni susret Kupa sa Siminim Hanom. To bi nam svakako moglo ići na ruku, kao i to što protiv nas neće moći igrati tri njihova ‘kartonirana’ igrača”, ustvrdio je Slišković.

Najavio je da će Zrinjski zaigrati u već standardnoj postavi 4-2-3-1 te da mu je ostala još dvojba započeti utakmicu s Harisom Handžićem ili s korejskim reprezentativcem Hyon-Uk Soom.

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se u subotu, 25. studenoga, na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 15 sati.

(BiH.ba)