Željezničar će u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Srđan Stanić, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

– Bliži nam se još jedan u nizu gradski derbi. Jako bitna utakmica, a u tu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Dobra vijest za nas je da su svi igrači zdravi, nemamo suspendovanih igrača, konkurencija je velika za prvih jedanaest. Poznajemo se, nema tu nekih nepoznanica, bitno je ući hladne glave sa puno želje i puno borbe. Najlakša utakmica za mene kao trenera jer neće biti potrebno posebno motivisati igrače, dovoljna im je činjenica da je gradski derbi i da ako Bog da pred našim navijačima ostvare pobjedu, kazao je Admir Adžem.

– Najveća utakmica u bh. fudbalu. Očekujemo dobru utakmicu, i mi i Sarajevo smo u dobroj formi, koliko će nam teren dozvoliti da igramo dobro, to je pitanje. Naše ambicije su sami vrh tabele i trebaju nam bodovi iz ove utakmice, poručio je Stanić.

Medijima se u vezi tehničkih informacija obratio marketing menadžer, Emir Dobrača.

– Što se tiče organizacije, sve ide prema planu. Danas je planirana prodaja ulaznica od 12 do 18, a u subotu od 10 do 18. Prema dosadašnjim informacijama, MUP je zabranio prodaju ulaznica na dan utakmice, te pozivam sve navijače da kupovinu ulaznice izvrše danas ili u toku sutrašnjeg dana. Kapije se otvaraju u 11 sati, navijači na jug ulaze preko zapada, a na sjevernu tribinu navijači ulaze na tri ulaza. Navijači će na istočnu tribinu ulaziti od 12 sati kroz Hercegovačku ulicu pored sportske dvorane, istakao je Emir Dobrača.

(BiH.ba)