Legendarni fudbaler Željezničara Nikola Nikić smatra kako je vrijeme da se novi selektor ne bira po tome kakav je bio igrač, nego kakav je trener. Nikić smatra kako Amar Osim ima poseban karakter i sportsku drskost da bude pravi izbor za Baždarevićevog nasljednika.

– Kakav stranac, dajmo šansu domaćem stručnjaku koji će dati šansu igračima iz Premijer lige BiH. Dosta je bilo da nam bauštelci dovode i ćoravo i gluho – samo nek je tata pun k'o Titanik. – rekao je Nikola Nikić.

– Jedini u BiH koji može da rastjera ove bauštelce koji kroje reprezentaciju i predlažu propale igrače koje niko neće je Amar Osim. Možete ga voliti ili ne voliti, ali “Brko” ima *uda ko teljig i neće mu se miješati ovi iz Izvršnog odbora koji su postavljeni po nacionalnom ključu, a da nisu šutnuli mačku sa praga, a ne loptu. Toga nema kod “Brke” koji je *určevit, drzak i sportski bezobrazan, pa ga neće smijeti ni pogledati. – kaže Nikić.

– Izredale su se legende i oni koje su voljeli mediji, a sada dajmo šansu i onima koji nisu bili vrhunski igrači, ali u sebi imaju nešto posebno trenersko. – jasan je Nikola Nikić.

(BIH.ba)