Juniori FK Željezničar danas su ostvarili historijski uspjeh plasiravši se u play-off Lige šampiona.

Željezničar je danas na Grbavici odigrao 0:0 sa zagrebačkom Lokomotivom (prvi meč 1:1) i plasirao se u narednu fazu, a trener Omer Jodlić bio je prezadovoljan poslije meča.

“Momci su dali maksimum. Lokomotiva je kvalitetna ekipa, dobro su nas analizirali, a moram reći da su Žerić i Mujagić bili bolesni, ali su htjeli da igraju. Hvala im, hvala i navijačima, a hvala i medijima, koji snose veliku zaslugu za promociju susreta. Prva smo ekipa iz BiH koja će prezimiti u Europi i kada večeras legnemo shvatit ćemo da smo među 24 tima”, istakao je Joldić i dodao:

“U narednoj fazi želimo igrati protiv najatraktivnijeg protivnika. Također bih se zahvalio i treneru juniora FK Sarajevo, Sanjinu Alagiću, koji je pristao da pomjeri derbi Sarajeva i Željezničara (meč odigran prije četiri dana, a trebao biti na programu u subotu), a to nije morao uraditi”.

Spomenimo da će Željezničar moguće protivnike saznati za dvije sedmice, kada se igra posljednje kolo grupne faze Lige šampiona za juniore.

Drugoplasirane ekipe iz svake grupe bit će mogući protivnici juniorima Želje, a trenutno tu poziciju zauzimaju momčadi poput Borussije Dortmund, Manchester Uniteda, Feyenoorda, PSG-a, Atletico Madrida…

(BiH.ba)