Juniori Željezničara su u okviru drugog kola UEFA Omladinske Lige prvaka remizirali sa Lokomotivom 0:0 (prvi meč 1:1) i plasirali se u naredni krug Lige prvaka (play-off), javlja zvanična stranica FK Željezničar.

Željo je počeo u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović – E. Šehić, Dacić, Žerić – Mujagić. Za goste su od prve minute igrali: Vasilj – Hujber, Jedvaj, Mersinaj, Majcenić – Brezina, Rufati – Krajinović, Dunić, Vinogradac – Kastrati.

Već od prve minute nošeni prepunim sjeverom Plavi su krenuli po vodstvo. Nakon nekoliko dobrih situacija, u šestoj minuti i sjajna prilika kada E. Šehić pogađa stativu. Mujagić u devetoj minuti šutira preko gola. U narednoj minuti velika prilika za goste, ali udarac Kastratija u korner izbacuje Dujmović. E. Šehić u 12. minuti šutira sa distance, ali je Vasilj odbranio. Šabanadžović je u 25. minuti dobio žuti karton.

U 27. minuti A. Šehić iskosa šutira, ali lopta odlazi malo pored gola Lokosa. E. Šehić je u 30. minuti ponovo šutirao sa distance, ali ovaj put lopta odlazi visoko preko gola. Minutu poslije velika prilika za Lokomotivu, ali Dunić sa deset metara pokušava lobovati Dujmovića, ali udarac mu odlazi preko gola. U 38. minuti je Brezina zaradio žuti karton. Slobodan udarac je izveo E. Šehić, lukavo ispod živog zida, ali je sa gol-linije loptu izbacio Rufati. U 41. minuti Dacić sjajno šutira, a ispod prečke loptu u korner izbacuje Vasilj.

U posljednjoj minuti prvog dijela E. Šehić izvodi korner na Žerića koji šutira visoko preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Od prve miute nastavka Vinogradca je zamijenio Dobrić. U 48. minuti Krajinović je izašao pred naš gol, ali je loše zahvatio loptu i šutirao pored našeg gola. Dacić u 53. minuti iz volejaiz teške situacije šutira po sredini gola gostiju. Dvije minute poslije Žerić iskosa ulazi u sredinu, šutira desnom nogom, ali je Vasilj odbranio. U 62. minuti Skansi je zamijenio Dunića. Mujagić je u 65. minuti šutirao volej udarcempreko gola. U istoj minuti je Žerića zamijenio Mujarić.

Povrijeđenog A. Šehića je u 73. minuti zamijenio Hasanović. U 78. minuti Mujarić ubacuje, a Beširević glavom šutira malo preko gola. U 80. minuti Krajinović je zaradio žuti karton. U 85. minuti Zilić sjajno sa 30 metara šutira, ali Vasilj izbacuje u korner. Šabanadžovića je u 90. minuti zamijenio Osmanović. Hasanović u sudijskom vremenu šutira pored gola sa 20 metara. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

(BiH.ba)